ניתוח נדיר של בנייה והרחבה של קנה הנשימה לכל אורכו בוצע בתינוקת בת 9 חודשים במרכז שניידר

תינוקת אשר סבלה ממום מולד נדיר בדרכי הנשימה המתבטא בקנה נשימה צר ביותר לכל אורכו, ובנוסף סבלה ממום בכלי הדם הריאתיים, נזקקה לניתוח דחוף להצלת חייה.


ד"ר טומי שינפלד, מנהל היחידה לטיפול נמרץ, במרכז רפואי שניידר ,קיבל את התינוקת ליחידה כשהיא מורדמת ומונשמת ובמצב קריטי עקב אי ספיקה נשימתית. בכדי להצילה היה צורך לבצע את הניתוח הנדיר המשולב שכלל בנייה והרחבה של הקנה לכל אורכו וחיבור מחדש של העורק הריאתי.


את הניתוח ביצעו ד"ר מילטון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות במערך ניתוחי חזה ולב בבילינסון, ד"ר גבי אמיר, מנתח חזה ולב בכיר במרכז שניידר וד"ר יעקב כץ, מנהל מחלקת הרדמה במרכז שניידר. הניתוח כלל תיקון והרחבת קנה הנשימה בשיטה מיוחדת - טרכאופלסטיקה והרדמה מורכבת עם חיבור למכונת לב ריאה. ד"ר שינפלד, ביצע הדמיה של קנה הנשימה בעזרת ברונכוסקופ פיבראופטי דק, לפני הניתוח ואחריו. לאחר 10 ימי הנשמה התינוקת החלה לנשום בכוחות עצמה ומצבה טוב.

 

ניתוח של בנייה והרחבה של קנה הנשימה וחיבור מחדש של העורק הריאתי הינו ניתוח נדיר שמבוצע במספר קטן של מרכזים רפואיים בעולם.

תרומות לעמותות מצילות חיים. נאמני שניידר מגייסת כספים לשיפור הציוד הרפואי .

Admin
ד"ר אביבה רון זכתה באות הוקרה
בתמונה: ד"ר אביבה רון ודיקן הפקולטה לבריאות הציבור, פרופ' מיכאל קלאג.

בתמונה: ד"ר אביבה רון ודיקן הפקולטה לבריאות הציבור, פרופ' מיכאל קלאג.

ד"ר אביבה רון זכתה באות הוקרה על הישגים בבריאות הציבור מאוניברסיטת ג'והנס הופקינס בבולטימור. זו הפעם הראשונה שאות הוקרה זה מוענק לבוגרת אוניברסיטה ישראלית.

בשנת 1971, עם סיום לימודי הדוקטורט באוניברסיטת ג'והנס הופקינס, שבה ד"ר אביבה רון לישראל והחלה לעבוד בשירותי בריאות כללית בתפקיד מנהלת אגף תכנון ומידע. מתוקף תפקיד זה היתה ד"ר רון מעורבת ופעילה, החל מהרגע הראשון, בתכנון מרכז שניידר לרפואת ילדים וגיוס הכספים להקמתו.

עם פרישתה משירותי בריאות כללית, הצטרפה ד"ר רון לארגון הבריאות העולמי, בשלב ראשון כמומחית בביטוח בריאות סוציאלי ומקום פעילותה היה במשרדי הארגון בג'נבה, ובהמשך כמנהלת המחלקה לפיתוח בריאות הציבור במשרד האזורי של ארגון הבריאות העולמי בארצות מערב אסיה והפסיפיק.

עם פרישתה מארגון הבריאות העולמי בשנת 2002 הצטרפה לנאמני מרכז שניידר וכיהנה כיו"ר הועד המנהל של נאמני מרכז שניידר משנת 2005. כיום ד"ר אביבה רון הינה יו"ר כבוד של הועד המנהל.

משפחת כהן
בתמונה: ד"ר יצחק יניב, משפחת כהן וצוות המעבדה הציטוגנטית

בתמונה: ד"ר יצחק יניב, משפחת כהן וצוות המעבדה הציטוגנטית

משפחת כהן על שתי שלוחותיה – האחת בישראל והאחת בצרפת, הרימה תרומה נדיבה לרכישת מערכת הקריוטק במעבדה הציטוגנטית במחלקה האונקולוגית במרכז שניידר, לזכרה של האם רחל (כהן) בת חנינה לבית בן-הרוש.
מקדישים תרומות לעמותות בשניידר.

שגריר בריטניה בישראל ביקר במרכז שניידר
מימין: פרופ' יצחק יניב, מנהל המערך ההמטו-אונקולוגי בשניידר, פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר, גב' סיליה גולד, רעיית שגריר בריטניה בישראל ומר מת'יו גולד, שגריר בריטניה בישראל.

מימין: פרופ' יצחק יניב, מנהל המערך ההמטו-אונקולוגי בשניידר, פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר, גב' סיליה גולד, רעיית שגריר בריטניה בישראל ומר מת'יו גולד, שגריר בריטניה בישראל.

שגריר בריטניה בישראל, מר מת'יו גולד, ביקר במרכז שניידר לרפואת ילדים בליווי רעייתו, גב' סיליה גולד. הביקור התקיים ביוזמת UK Friends of Schneider Childrens' אשר הנה השלוחה של "נאמני מרכז שניידר" באנגליה. פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים, יחד עם זיוה כספי, מרכזת עמותת "נאמני מרכז שניידר", אירחו את השגריר ורעייתו במחלקות והיחידות השונות בבית החולים, ביניהן: המחלקה האונקולוגית, מכון הלב ומחלקת הפגים.

במסגרת הביקור במכון הלב, נכנס השגריר לחדרי הצנתורים החדשים ונחשף למערך הטכנולוגי המתקדם ושיטות האבחון והטיפול החדשות המיושמים במערך הקרדיולוגי בשניידר. השגריר ורעייתו הביעו התפעלות רבה מרמתו הרפואית של מרכז רפואי שניידר, מהעשייה הפורה במחלקות השונות וממבנה בית החולים.

מצורפת תמונה מהביקור: מימין: פרופ' יצחק יניב, מנהל המערך ההמטו-אונקולוגי בשניידר, פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר, גב' סיליה גולד, רעיית שגריר בריטניה בישראל ומר מת'יו גולד, שגריר בריטניה בישראל.


קרא בנוסף על תרומות לעמותות ממקומות שונים  בעולם .

"בייבי אלה" למען הפגיה

אלה בן-עזרא או כפי שמכנים אותה הוריה ובני משפחתה "בייבי אלה", נולדה בלונדון למרק וטובה בשבוע 26 להריון במשקל של 760 גר'. אלה טופלה בחודשים הראשונים לחייה בבית החולים לילדים בלונדון.

כאשר חל שיפור ניכר במצבה ובשלבי התפתחותה, ובהיות המשפחה במקורה מישראל, החליטו מרק וטובה ליזום מבצע התרמה למען פגייה בישראל. הם בחרו לסייע לפגייה במרכז שניידר וזאת באמצעות פרסום הסיפור של בייבי אלה באתר Just Giving בלונדון והתרמה דרך האתר. המשפחה ביקשה לייעד את התרומות שהצטברו לטובת רכישת מכשיר הנשמה משוכלל ליחידה לטיפול נמרץ פגים.

עם רכישת הציוד הרפואי, ביקרה המשפחה בארץ, סיירה בפגייה במרכז שניידר ונפגשה עם פרופ' יוסף פרס מנהל בית החולים ופרופ' לאה סירוטה מנהלת הפגייה.

ילדי קיבוץ יזרעאל
F0_0700_0700_ifat1.jpg

לרגל הגיעם למצוות יזמו תלמידי כתה ז' – קבוצת רותם, מקיבוץ יזרעאל  מחווה יפה ומרגשת.

הילדים, אשר אחד מהם גם טופל במרכז שניידר, ארגנו אירוע אשר מירב הכנסותיו הוקדשו לפעילות המרכז החינוכי ביחידת הדיאליזה במרכז שניידר.

 בסיוע כספי התרומה הופעל החוג לבישול ביחידת הדיאליזה המאפשר לילדים המטופלים לחוות חוויית יצירה קולינארית על אף המגבלות התזונתיות הרבות של ילדים אלו.

משכן חדש לאשפוז יום
F0_0700_0700_ishpuzyom.jpg

המחלקה לאשפוז יום, בראשותו של פרופ' אברהם זכריה, עברה למשכנה החדש. המחלקה מטפלת על בסיס אשפוז יום בילדים מורכבים, בתינוקות עם בעיות האכלה והתפתחות (FTT), הפרעות אכילה אצל מתבגרים, מחלות כרוניות ועוד.

 

במבנה החדש חדר טיפולים גדול, חדר פעילות ומנוחה מרווח, מאובזר ומצויד, המיועד למתבגרות, ו"חדר פיקניק" לילדי ה-FTT בו הילדים הקטנים עם בעיות האכלה יכולים לרכוש הרגלי שולחן ואכילה, תוך כדי צפייה והשגחה של הצוות המטפל.

 

בניית המשכן החדש התאפשרה הודות לכספי פיתוח של בית החולים ותרומות מארה"ב, ביניהן תרומת קרן קראון לעמותה לילדים. הקרן תומכת בבית החולים מאז פתיחתו.

Admin
למען קדושת החיים - מענק מחקר מקרן רחלי

משפחת בצלאל מפתח תקוה הקימה לפני ארבע שנים, באמצעות נאמני מרכז שניידר, קרן עד לזכר בתם רחלי אשר הקדישה רבות למחקר בתחום הסוציולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. הקרן מוקדשת לחקר מחלת הסרטן בילדים. המענק השנה הוענק לצוות העובדות הסוציאליות של המחלקה ההמטו-אונקולוגית עבור פעילותן בתחום התמיכה במשפחות לילדים חולי סרטן.

 

בשנים הקודמות המענק ניתן ליעל בן-גל על מחקרה בנושא תפיסת הצוות המטפל את מיניות הילדים והמתבגרים חולי הסרטן; לד"ר שפרה אש על מחקרה בנושא טיפול אימונולוגי באמצעות הפעלת מערכת חיסון בגידולים מסוג נוירובלסטומה; ולד"ר הלן טולדנו על מחקרה בנושא גידולי מוח בילדים;

 

על יחידי סגולה נאמר "במותם ציוו לאחרים את החיים". את המשפט המחייב הזה אפשר לומר על רחלי בצלאל ז"ל, שנפטרה בגיל 34. לזכרה ולהנצחת שמה, החליטה משפחת בצלאל לתרום סכום נכבד למענק מחקר שנתי בתחום הסרטן בילדים. רחלי, בת למשפחה דתית, שירתה שנתיים במודיעין חיל הים ועם שחרורה החלה ללמוד באוניברסיטת בר-אילן, שם סיימה בהצטיינות, בסוף שנת 1998, תואר ראשון כפול בסוציולוגיה ובקרימינולוגיה. באוניברסיטה אף עסקה במחקר והייתה סייעת מחקר במחלקה לסוציולוגיה וטכנאית במעבדת שינה. רחלי הייתה תלמידה מצטיינת, חוקרת סקרנית ובעלת נפש רגישה. לזכרה, בחרה משפחתה לתרום לייסוד קרן עד, שתיקרא "קרן רחלי" ומפירותיה ימומן אחת לשנה מענק מחקר בתחום מחלת הסרטן בילדים או פרס על עבודה מיוחדת באותו תחום, לרופא או לאחות במחלקה האונקולוגית בשניידר.

 

לציון התרומה המרגשת ויום השנה לזכרה של רחלי נערך מדי שנה טקס בהשתתפות המשפחה במערך ההמטו-אונקולוגי במרכז שניידר.

F0_0700_0700_bezalel2010.jpg
Adminהנצחה
מענק מחקר מקרן עד ע"ש רס"ן אודי וינטר

קרן עד למענקי מחקר, על שם רס"ן אודי וינטר, אשר נהרג במלחמת שלום הגליל, הוקמה במסגרת נאמני מרכז שניידר. אפרים (ז"ל) ופרידה וינטר נמנו על מתנדבי בית החולים מזה שנים רבות. אפרים נפטר לאחר מחלה קשה, אך פרידה ממשיכה בהתמדה רבה את פעילותה ההתנדבותית.

 

ביום המחקר של מרכז שניידר אשר התקיים במרץ 2009, הוענק המענק הראשון מהקרן ע"ש רס"ן אודי וינטר לד"ר יעל גוזלן בנושא חקר השפעת מוטציות גנטיות על התפתחות מחלת הסוכרת מסוג MODY. בטקס לקחו חלק פרידה וינטר ובני משפחתה.

 

בפברואר 2011, במסגרת יום המחקר של ה-6 של מרכז שניידר, הוענק המענק השני מהקרן ע"ש רס"ן אודי וינטר לד"ר פטריק שטפלר ממרפאת ריאות בנושא הדגמה של קולות נשימה בעזרת מכשיר חדשני אצל ילדים אסמטיים בהשוואה לילדים בריאים. התעודה הוענקה לד"ר שטפלר בנוכחות פרידה וינטר, אמו של רס"ן אודי וינטר ז"ל.

Adminהנצחה
נהוראי קיבל חיים חדשים הודות לתרומת איברים
F0_0700_0700_nehorailivertransplant.jpg

נהוראי, פעוט בן שנתיים וארבעה חודשים ממצפה רמון, קיבל חיים חדשים הודות לתרומת איברים: כבד הושתל בפעוט על ידי אנשי צוות רפואי ממרכז רפואי שניידר.

הפעוט סבל ממחלה מטבולית עם חסר אנזים בכבד אשר רק השתלת כבד יכולה להביא להחלמתה ובכך להצלת חייו. בשל הידרדרות במצבו לאחרונה, עמדה אמו של הילד לתרום לבנה אונת כבד ועברה הכנות ובדיקות לקראת הניתוח המורכב, כאשר הגיע צלצול הטלפון המיוחל המבשר שנמצאה לבנה תרומת כבד.

 

לדברי אמו של נהוראי: "אני מתרגשת עד דמעות ומודה מקרב לבי למשפחה אצילת הנפש שהסכימה לתרומת האיברים ובכך הצילה את חיי בני. תודה גם לצוות הרפואי במרכז שניידר שעושה מלאכת קודש בנושא השתלות אברים בילדים".

 

את ההשתלה ביצעו פרופ' איתן מור, מנהל מחלקת השתלות במרכז שניידר, ד"ר רן שטיינברג, מנהל היחידה להשתלות איברים בילדים במרכז שניידר, יחד עם המרדימים ד"ר אלי שמחי וד"ר מילה קצ'קו. נהוראי התאושש ביחידה לטיפול נמרץ בראשותו של ד"ר טומי שינפלד ולאחר מכן עבר למחלקת ילדים ג' בראשות פרופ' יעקב אמיר. את המעקב אחרי הפעוט מבצעות ד"ר ריקי שפירא, מנהלת היחידה למעקב ממושך בילדים מושתלי כבד בשניידר וד"ר יעל מוזר-גלזברג, רופאה ביחידת הכבד במכון גסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד בשניידר. את תיאום ההשתלה ביצעה מתאמת המושתלים, האחות רחל ברגרין.

 

מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ-300 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער, באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.

בהרמת תרומות לעמותות,  כל אחד יכול לתרום לשיפור הציוד הרפואי בבית החולים באמצעות עמותת נאמני מרכז שניידר.

הצגת גאלה חגיגית של המחזמר תהילה למען המחלקה האונקולוגית

תלמידי סדנת התיאטרון היכל התרבות מודיעין, 40 במספר, העלו את הגירסה העברית של המחזמר הידוע "תהילה", על המתרחש מאחורי הקלעים של האקדמיה לאמנויות הבמה של ניו יורק. גלית גיאת כיכבה בתפקיד המורה והכוריאוגרפית הנערצת במחזמר, שנכתב ובוים על ידי איקה זוהר והופק בפועל על ידי ארי אסנר.

 

כל ההכנסות מהצגת הגאלה החגיגית נתרמו לטובת המערך ההמטו-אונקולוגי במרכז רפואי שניידר. פרופ' יצחק יניב, מנהל המחלקה, פתח את המופע בדברי תודה מרגשים לתלמידי הסדנה ולכל אלו שעשו במלאכה.

 

המערך ההמטו-אונקולוגי במרכז שניידר הינו המערך הגדול בישראל לטיפול בתינוקות, ילדים ובני נוער החולים בסרטן ובמחלות דם קשות. מומחי המערך הצליחו לשפר באופן דרמטי את סיכויי ההישרדות של ילדים עם מחלות ממאירות כמו לוקמיה, מחלה שממנה מבריאים כיום קרוב ל-85 אחוז מהמטופלים. 

Adminגיוס
סידב סוכנויות בע"מ

לרגל חג החנוכה, צוות הנהלת החשבונות של חברת סידב סוכנויות בע"מ, העוסקת בייצוג, הפצה, ייבוא ושיווק רכיבי אלקטרוניקה ומחשבים, יזם רעיון מקורי למען ילדי מרכז שניידר:

במסגרת תחרות חנוכיות שהתקיימה בחברה, הפיק הצוות חנוכייה גדולת מימדים עשוייה כולה מעוגות שוקולד בודדות.

החנוכייה נתרמה על ידם לילדי מרכז שניידר, מלווה בברכת חג חנוכה שמח ואיחולי החלמה לילדים.

Admin
חדר צנתורים נוסף

במכון הלב בראשותה של ד"ר עינת בירק נפתח חדר צנתורים חדש. החדר החדש מצויד ומאובזר מא' ועד ת' בכל הדרוש לביצוע צנתורי לב וכל הפעילויות האנגיוגרפיות בילדים, כך שישרת את הקרדיולוגיה ואת הרדיולוגיה הפולשנית כאחד.

 

השילוב של שני חדרי הצנתורים בבית חולים שניידר ייתן מענה לילדים מורכבים. הציוד החדש מאפשר הדמיה משופרת תוך שימוש בפחות קרינה, בניית תמונה תלת-מימדית של כלי הדם השונים ומכאן גם טיפול מדויק יותר. פתיחת החדר הנוסף תאפשר את קיצור זמן ההמתנה הן לצנתורי לב והן לצנתורים אלקטרופיסיולוגיים.

Admin
"הדג שהחליט לטוס" המריא משניידר

עמותת נאמני מרכז שניידר מלווה את סא"ל (מיל') דני בז תקופה ארוכה, שבמהלכה יצא לאור ספרו מעורר ההשראה "הדג שהחליט לטוס" (איורים: יעקב מיטלמן).

הספר הושק בביקור חגיגי שערכו דני, משפחתו וחבריו במרכז שניידר. דני חילק את ספרו למטופלים הצעירים במחלקות, תוך שהוא משתף אותם ואת בני משפחותיהם במסע הייחודי והמרגש המתואר בספר. סיפורו המרתק של דני לוקח את הקוראים בדרך מפתיעה, שראשיתה ברגע פציעתו ואובדן הראייה בהיותו בשייטת 13, המשכה בבית ספר לקצינים ושיאה בקבלתו חסרת התקדים לבית הספר לטיסה של חיל האוויר, עם עין אחת. "זהו ניצחון הרוח על הנכות", אומר דני, שכל חייו סירב להשלים עם סטיגמה של נכה ובחר בקריירה צבאית וביטחונית מגוונת וחובקת עולם. דני מספר שהרעיון להפקת הספר בא לעולם בעקבות מפגש עם ילד נכה בשבוע הספר העברי בכיכר רבין, שם הציג את ספרו "לטוס עם עין אחת" שכתב לקהל הבוגר. בספר מגולל דני את סיפורו הבלתי נתפס, כיצד הגשים כנגד כל הסיכויים את מה שאיש מעולם לא העז לעשות. הילד התרשם מהסיפור והביע משאלה שספר זה יהפוך גם לספר ילדים. מכיוון שבלקסיקון של דני לא קיים המונח "בלתי אפשרי", עוד באותו לילה הוא ישב לכתוב את הספר – וכל השאר היסטוריה.

Admin
הגיעו לתקרה

תודה לעובדי בנק לאומי שתרמו תקרת וידאו חדשה למכון לרפואה גרעינית

המכון לרפואה גרעינית במרכז שניידר הוא ייעודי לילדים ויחיד מסוגו בישראל. בחדרי הצילום נערכים מיפויים וצילומים הנמשכים בין 20 ל-90 דקות, שבמהלכם נדרש הנבדק לשכב ללא תזוזה. השגת שיתוף פעולה מילד קטן לפרקי זמן ממושכים היא משימה קשה למדי: צוות המכון עושה כל שביכולתו לאפשר סביבה רגועה ונעימה לילדים בעזרת מדבקות צבעוניות על הקירות ועל המצלמות ובזכות צוות טכנאים מיומן וסבלני. כדי לצמצם תנועות לא רצויות בזמן הבדיקה וכדי להימנע מטשטוש והרדמת המטופל, נעשה שימוש במסכי וידאו, התלויים מתקרת החדר. תקרת הווידאו מפחיתה חרדה בקרב הנבדקים ומסייעת להרגעה ולהסטת תשומת הלב מהבדיקה עצמה (אף שהיא אינה כרוכה בכאב). לאחר שתקרת הווידאו הקיימת יצאה מכלל שימוש, נרתמה עמותת נאמני מרכז שניידר לפרויקט ופנתה לוועד עובדי בנק לאומי, שנענה בשמחה לבקשת העמותה ומימן רכישה והתקנה של שלישיית מסכי וידאו משוכללים במכון לרפואה גרעינית.

Screenshot 2020-03-16 at 20.19.51.png
Adminעסקים
"חיוכים גדולים על פנים קטנות"

דורון יעקבי והדור הצעיר של נאמני שניידר – באירוע התרמה ייחודי למען ילדי המערך ההמטולוגי-אונקולוגי

דורון יעקבי והשחקן אסי ישראלוף

דורון יעקבי והשחקן אסי ישראלוף

האירוע "חיוכים גדולים על פנים קטנות" – ערב התרמה רביעי במספר, מושקע במיוחד וגדול מאי פעם בהובלת הדור הצעיר של נאמני מרכז שניידר – הוקדש כולו למען הילדים המטופלים במחלקה האונקולוגית בבית החולים. מאחורי האירוע עומדים דורון יעקבי (27) וחבריה לפרויקט "באנו לעשות שמח", שמטרתו לעזור לילדים לנצח את הסרטן. כמי שחלתה בעבר בסרטן והחלימה, דורון חשה צורך עז לשמח ילדים חולים. לפני 17 שנים, היא מספרת, חלתה בסרטן ואושפזה במשך כשנה וחצי במחלקה האונקולוגית במרכז שניידר. "המחלה הייתה קשה ומתישה אבל נלחמתי כדי לנצח ולקבל את חיי בחזרה, וכך היה", אומרת דורון. לפני כשש שנים הרגישה שהיא חייבת לסגור מעגל. "רציתי לתת תקווה לילדים חולי סרטן ולעזור להם לעבור טוב יותר את מה שאני עברתי. מכיוון שחוויתי בדיוק את מה שהם חווים כיום, אני מבינה אותם מצוין". בעזרת חברים טובים הקימה דורון את פרויקט "באנו לעשות שמח", שבמסגרתו מגיעים מתנדבים לביקורים במחלקות האונקולוגיות ברחבי הארץ ומביאים אתנו מצב רוח טוב, ממתקים ומתנות קטנות כדי לשמח את הילדים ולהוציא אותם ולו לרגע אחד משגרת המחלה. כהמשך לכך, החליטו לגייס תרומות למען ילדים חולי סרטן ולצורך כך חברו לעמותת נאמני שניידר. ערב ההתרמה האחרון שנערך היה הרביעי במספר – כן ירבו!

קרן עד ע"ש פרידה ואפרים וינטר

אפרים וינטר, אשר התנדב במרכז שניידר משך שנים, נפטר בעקבות מחלת סרטן ממושכת. לאחר מותו, יזמה רעייתו פרידה הקמת קרן עד אשר פירותיה מיועדים למענקי מחקר במחלקה ההמטו-אונקולוגית.

 

המלגה הראשונה מ"קרן המחקר ע"ש פרידה ואפרים וינטר" הוענקה לד"ר מרתה חייסון ביום העיון ע"ש פרופ' רנה זייצוב בנושא "חידושים בלוקמיה בילדים".

אלי ששון חוגג יום הולדת

אלי ששון, בעל "שטיחי ששון" בהרצליה, חגג יום הולדת באולמי גאלרי פאלאס בתל-אביב באירוע רב משתתפים.

בהזמנה לאירוע נרשם: "נודה אם תקדישו את מתנותיכם לילדי המחלקה האונקולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים באמצעות עמותת הידידים – נאמני מרכז שניידר".

האורחים העניקו את ברכתם ליוזמה והרימו את תרומתם הנדיבה.

מפגש בין אופנה וקהילה

שיתוף פעולה ייחודי נרקם בין עמותת נאמני מרכז שניידר לבין שתי נשים יוצאות דופן. אילנית ניסים ואילנה רוזן, חברות ויזמיות, הגו וקיימו אירוע מרשים לטובת ילדי מרכז שניידר תחת הכותרת TLV-A-PORTER. היה זה אירוע "פופ-אפ" אקסקלוסיבי, שהפגיש בין אופנה לתרומה לקהילה ונערך ביפו, במלון הבוטיק היוקרתי "יפו" שפתח את שעריו בפני המוזמנים. באירוע הציגו חברות אופנה שונות וביניהן MIRACLES BY ILANIT, משכית, בלו בנדנה, גאלביה, SETI, במביני ועוד. כל החברות הללו הציעו תכשיטים, בגדים ואביזרים שונים בדוכני תצוגה מרהיבים, ותרמו חלק מהכנסותיהן באירוע לטובת מרכז שניידר. בסוף היום המוצלח נתרמו עשרות אלפי שקלים לטובת הילדים המאושפזים בבית החולים. התרומה נותבה לרכישת תשע משאבות עירוי ליחידה להשתלות מח עצם במערך ההמטולוגי-אונקולוגי. תרומה זו צורפה לתרומת עמותת "מתנה לחיים", וביחד עלה בידינו להחליף ולשדרג את כל מערכת משאבות העירוי של היחידה להשתלת מח עצם. תודה מעומק הלב לכל השותפים לתרומה חשובה זו!

Adminעסקים, גיוס
אירוע ההתרמה השנתי 2019

עמותת נאמני מרכז שניידר סיכמה שנה מוצלחת של עשייה לטובת מיזמים חדשניים ופעילות שוטפת באירוע שיא מרגש, שהכנסותיו קודש לטובת ילדי שניידר.

ערב ההתרמה השנתי של נאמני מרכז שניידר התקיים ב-27 בנובמבר 2019. בתאריך זה, לפני שנה בדיוק, זכה מיכאל כהנא בן ה-12 בחיים חדשים, טובים ושמחים, עת הושתל בגופו לב אנושי שהחליף את הלב המלאכותי, אשר הושתל בו מספר שבועות קודם לכן. בערב השתתפו כ-900 תורמות ותורמים, שנהנו מערב מרגש במיוחד. את הערב הנחה בכישרון רב יאיר ניצני, על הקייטרינג המשובח ניצח איתמר פרץ, ולהקת תיסלם האגדית הקפיצה את הקהל בהופעה בלתי נשכחת. באירוע סיכמה מנכ"ל העמותה, עו"ד אפרת בר נתן, את הישגי העמותה בשנה החולפת, והודתה בהתרגשות לתורמות ולתורמים, בזו הלשון: "שנת 2019 הייתה שנה טובה. שנה של פריצת דרך משמעותית ומרגשת. שנה של הישגים. שנה של הצלחות. העמותה זכתה לעמוד לצדו של בית החולים ולתמוך במיזמים חדשניים ופורצי גבולות. עלה בידינו להשיג תרומות נכבדות למען הקמת מרכז חדשני לאבחון וטיפול גינומי של סרטן בילדים. המרכז טומן בחובו בשורה מהפכנית למטופלים הצעירים הן במונחים של הצלת חיים והן במונחים של איכות חיים.

גייסנו תרומות משמעותיות לרכישת מערכת ניטור מקיפה ומתקדמת ליחידה לטיפול נמרץ לב, שתוביל לקפיצת דרך טכנולוגית בעלת משמעות קלינית מרחיקת לכת. זכינו בתרומה נדיבה לטובת רכישת מכשיר אולטרסאונד ייחודי לחדרי הניתוח. המכשיר נותן מענה בביצוע פעולות שונות כגון החדרת צנתרים וחסימות עורקים, מאפשר דיוק בביצוע, מקצר את זמן ההחלמה ותורם להפחתת הכאב. תרומה נדיבה נוספת הושגה לטובת אנדוסקופ גמיש לניתוחי מוח – מכשיר טכנולוגי בצורת קש שתייה עם מצלמה בקצהו. המכשיר מאפשר גישה, אבחון וטיפול במבנים העמוקים של המוח במהלך ניתוחי מוח מורכבים. עוד תרומה הוקצתה לטובת רכישת מכשיר EEG נייד המבצע רישום גלי מוח, מאפשר אנליזה מדויקת של התקפים החשודים כפרכוסים, ועתיד לשמש גם בביצוע ניתוחים מורכבים בחולי אפילפסיה. אלו הן רק חלק מהתרומות הנדיבות והמשמעותיות שגויסו בשנת 2019. על כל אלו הערכתנו העמוקה והוקרתנו נתונות לכם, ידידות יקרות וידידים יקרים. רוחב ליבכם ונדיבותכם הרבה – הם אלה שאפשרו לנו לתמוך במרכז שניידר, לסייע לו להתמיד במלאכתו הברוכה, ולצעוד איתו יחדיו אל עבר העתיד. אנו מודים לכם מקרב לב על תמיכתכם. בעזרתכם נמשיך להיטיב עם הילדים המטופלים במרכז שניידר ועם בני משפחותיהם. הילדים הם במרכז, וכולנו כאן בשבילם.“

ערב ההתרמה השנתי של נאמני מרכז שניידר התקיים ביום רביעי, ה-27.11.19. בתאריך זה, לפני שנה בדיוק, זכה מיכאל כהנא, בן ה-12,...

פורסם על ידי ‏נאמני מרכז שניידר‏ ב- יום חמישי, 5 בדצמבר 2019